Visconti vyhral 17. etapu na Gire, v ružovom stále Nibali

22.05.2013 Celý región

Vicenza 22. mája (TASR) - Taliansky cyklista Giovanni Visconti vyhral v stredu 17. etapu prestížnych cyklistických pretekov Giro d'Italia, ktorá viedla z Caravaggia do Vincenzy a merala 214 km. Víťaz z tímu Movistar dotiahol do úspešného konca únik a druhému v cieli Litovcovi Ramunasovi Navardauskasovi z tímu Garmin nadelil 19 sekúnd.

Pre Viscontiho, ktorý sa odtrhol asi 17 km pred cieľom na menšom kopci, je to druhé etapové víťazstvo v tomto ročníku, pre jeho Movistar štvrté. Tretí finišoval s rovnakou stratou Slovinec Luka Mezgec z Argosu. Na čele celkového poradia zostal Talian Vincenzo Nibali zo stajne Astana pred Austrálčanom Cadelom Evansom z BMC Racing.

Tridsaťročný Visconti sa tešil z druhého triumfu, keď dominoval aj v nedeľňajšej 15. "zasneženej" etape na Col du Galibier. "Je to neuveriteľné, skvelý triumf pre mňa. Po výhre na Col du Galibier som si už myslel, že nebudem mať silu, ale je to pre mňa nádherné Giro," povedal do televíznych kamier v stredu víťaz. Sedemnásta etapa bola skôr pre záverečný špurt, kde bol favoritom britský cyklista Mark Cavendish z Omega Pharma-Quick-Step. Lenže ten odpadol na jedinom poriadnom stúpaní dňa až štvrtej kategórie a napriek podpore tímových spolujazdcov sa už dopredu nedotiahol.

Po stredajšej etape čakajú na pelotón tri vysokohorské etapy, ktoré zrejme rozhodnú o víťazovi.

výsledky 17. etapy (Caravaggio - Vicenza, 214 km): 1. Giovanni Visconti (Tal./Movistar) 5:15:34, 2. Ramunas Navardauskas (Litva/Garmin) +19 s, 3. Luka Mezgec (Slov./Argos), 4. Filippo Pozzato (Tal./Lampre), 5. Danilo Hondo (Nem./RadioShack), 6. Salvatore Puccio (Tal./Team Sky), 7. Sacha Modolo (Tal./Bardiani Valvole), 8. Fabio Felline (Tal./Androni Giocattoli), 9. Francisco Ventoso (Šp./Movistar), 10. Cadel Evans (Aust./BMC Racing) - všetci rovnaký čas

Poradie po 17. etape: 1. Vincenzo Nibali (Tal./Astana) 73:11:29 h, 2. Evans +1:26 min, 3. Rigoberto Uran (Kol./Team Sky) +2:46, 4. Michele Scarponi (Tal./Lampre) +3:53, 5. Przemyslaw Niemiec (Poľ./Lampre) +4:13, 6. Mauro Santambrogio (Tal./Vini Fantini) +4:57, 7. Carlos Betancur (Kol./AG2R) +5:15, 8. Rafal Majka (Poľ./Saxo - Tinkoff) +5:20, 9. Benat Intxausti (Šp./Movistar) +5:47, 10. Robert Gesink (Hol./Blanco) +7:24
 

Vyberte región